Thursday, October 31, 2019

Echipa câștigătoare - la Conferința europeană eTwinning (Cannes, 2019)

Herit@ge Matters!



Redăm în continuare lista câştigătorilor concursului „Premiile eTwinning” 2019 (https://www.etwinning.net/ro/pub/highlights/european-prizes-winners-2019.htm)

Din cele 860 de proiecte trimise spre jurizare, vă prezentăm mai jos lista câştigătorilor de la cele 4 categorii de vârstă şi de la cele 8 categorii speciale. Aceste proiecte sunt exemple deosebite de colaborare şi au obţinut rezultate excelente. Două dintre proiectele câștigătoare, „In Sight In Mind” și „THE TRUTH BEHIND THE PALM OIL”, s-au făcut remarcate în mod deosebit, axându-se pe tema anuală a eTwinning, participarea democratică.
Felicitări tuturor câştigătorilor!
Concursul este împărțit în patru categorii de vârstă:
Categoria de vârstă până la 6 ani
Categoria de vârstă 7-11 ani
Categoria de vârstă 12-15 ani
Categoria de vârstă 16-19 ani
Locul I: In Sight In Mind
Locul II: Robo-Wonderers
Pe lângă categoriile de vârstă, au fost şi categorii speciale:
Premiul pentru limba spaniolă (sponsorizat de Ministerul Spaniol al Educaţiei, Culturii şi Sportului)
Premiul pentru limba franceză (sponsorizat în tandem de Federaţia Internaţională a Profesorilor de Limba Franceză şi Biroul Naţional de Asistenţă din Franţa)
Premiul Marie Skłodowska Curie (sponsorizat de Biroul Naţional de Asistenţă din Polonia)
Premiul Yunus Emre pentru umanism și înțelegere interculturală (sponsorizat de Biroul Naţional de Asistenţă din Turcia)
Premiul pentru limba engleză (sponsorizat de Consiliul Britanic)
Premiul pentru cetățenie (sponsorizat de Franța și Germania)
Premiul mediteranean (sponsorizat de Birourile Naţionale de Asistenţă din Grecia, Cipru, Franţa, Spania, Italia, Portugalia, Albania şi Croaţia)
Premiul “Peyo Yavorov” (sponsorizat de Birourile Naţionale de Asistenţă din Bulgaria)

Tuesday, September 17, 2019

Seminar multilateral de contact eTwinning

 În perioada 11-13 octombrie 2019, Institutul de Științe ale Educației (NSS România) organizează un seminar multilateral de contact eTwinning, în București.

Seminarul va urmări facilitarea contactelor și parteneriatelor dintre cadre didactice înscrise pe platforma europeană eTwinning din 7 țări participante la Acțiunea eTwinning (Bulgaria, Cipru, Italia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova și România),  precum și familiarizarea participanților cu portalul și cu instrumentele eTwinning, inițierea lor în managementul proiectelor de colaborare școlară utilizând noile tehnologii. De asemenea, își propune să evidențieze exemple de bune practici eTwinning și să creeze cadrul pentru stabilirea de noi contacte și schimb de experiențe în domeniu.
Seminarul se adresează cadrelor didactice, care au experiență redusă în implementarea de parteneriate online (maximum 5 proiecte personale până la data lansării apelului).
eTwinnerii interesați să participe sunt invitați să verifice condițiile de eligibilitate și să completeze formularul de candidatură până la data de 20 septembrie 2019ora 10:00.
Costurile de cazare și masă vor fi suportate de organizatori. Participanții vor fi rugați să își planifice transportul luând în calcul cea mai economică variantă și să păstreze biletele originale și factura pentru decont. Informații detaliate legate de decontul transportului vor fi incluse în scrisoarea de invitație.
Numărul de locuri20 (12 locuri cu cazare, 6 fără cazare).
Termen de primire a formularului de candidatură20 septembrie 2019ora 10:00.
Candidații eligibili trebuie:
– să predea într-o instituție de învățământ preuniversitar din: Arad, Brăila, Călărași, Covasna, Gorj, Harghita, Mehedinți, București, Ilfov;
– să lucreze cu elevi din învățământul secundar inferior (gimnaziu);
– să aibă cont pe platforma eTwinning la data completării formularului de candidatură;
– să aibă experiență redusă în implementarea de parteneriate on-line (participarea în maximum 5 proiecte până la data lansării apelului, informațiile vor fi verificate de echipa NSS România);
– să nu fi beneficiat de o altă finanțare eTwinning în ultimii 3 ani (de ex., evenimente naționale sau europene);
– să cunoască limba engleză, limbă de lucru a evenimentului (organizatorii își rezervă dreptul de a organiza un interviu telefonic în limba engleză cu candidații selectați).
Este recomandat ca participanții să aibă competențe de utilizare a tehnologiei informației și comunicării (TIC), dat fiind specificul Acțiunii eTwinning – parteneriate școlare prin intermediul noilor tehnologii.
Selecția participanților se va face în ordinea primirii formularelor, dar respectându-se criteriile de eligibilitate menționate, precum și: distribuția la nivelul județelor menționate, distribuția rural-urban, distribuția pe funcții didactice sau de conducere, distribuția de gen.
Vor fi selectați 12 participanți cu cazare (în total) din Arad, Brăila, Călărași, Covasna, Gorj, Harghita, Mehedinți, iar din București și județul Ilfov aproximativ 6 participanți (fără cazare).
Rezultatele selecției vor fi anunțate prin intermediul site-ului național eTwinning – www.etwinning.ro
Participanții vor primi un certificat de participare la seminar.
Atenție!
Furnizarea de informații false și nerespectarea criteriilor de eligibilitate anunțate la înscriere, duc la restricționarea dreptului de participare la evenimentele ulterioare organizate de NSS România.
Mult succes!

Thursday, May 9, 2019

Formular de înscriere Simpozion eTwinning... Vă așteptăm cu drag!

Postați materialele aici:


Made with Padlet


Completați formularul de înscriere: